Kategorier
Tandhälsa

Så behandlar du din tandvärk med omsorg

Tandvärk kan komma smygande eller plötsligt utan förvarning. Om du har en intensiv tandvärk står erfarna akuttandläkare i Malmö redo för att hjälpa dig. Sök hjälp så fort som möjligt.

Om du får en intensiv tandvärk blir både dag och natt väldig jobbiga för dig. Du ska inte behöva ha ont och det finns snabb och bra hjälp att få. Det är många människor med svåra smärtor i en tand som försöker behandla tanden på egen hand. Det tas då en mängd olika smärtstillande tabletter i hopp om att problemen ska försvinna. Tyvärr så gör de oftast inte det och du bör istället ringa till en akuttandläkare i Malmö. Du kan då snabbt få en tid för undersökning och behandling för din tandvärk. Du får reda på orsaken till din tandvärk och du blir av med den jobbiga värken som påverkar din hälsa negativt.

Vänta inte för länge med att uppsöka en akuttandläkare

När du får en plötslig tandsmärta kan det bero på lite olika saker. Oavsett vad det är som orsakar din tandvärk bör du kontakta en tandläkare som kan ge dig en jourtid. Några av de vanligaste orsakerna till tandvärk är: långtgående kariesangrepp, inflammation i tanden/tandköttet eller problem med visdomständerna. Den absolut vanligaste orsaken till intensiv tandvärk är att det är hål i den värkande tanden. När karies når ner i tandhalsen uppstår det en obehaglig smärta. Du kan ha gått med hål i tanden under en lång tid utan att märka av det.